Jag gillar att unna mig saker, och efter en hälsosam månad tillsammans med Fruit Case på Casumo är det inte utan att man förtjänar en god semla. Gör som mig och släng ihop ett gäng goda fastlagsbullar dagen till ära! (och är du ingen kung i köket kan jag rekommendera ett besök till Seven Eleven där du får en semla för en Selma:) ) Ingredienser
14-16 dl vetemjöl special
1,5 dl socker
125 g smör, rumsvarmt
50 g jäst, för söta degar
2 tsk krossad kardemumma
1 st ägg
5 dl mjölk
Pensling:
2 st äggulor
1-2 msk mjölk
Fyllning:
100 g skållad mandel
inkråm från bullarna
0,6 dl mjölk
250 g mandelmassa
Garnering:
4-5 dl vispgrädde
florsocker
Tillagning
1 Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent.
2 Värm mjölken till 37 grader och häll den över. Arbeta degen kraftigt i cirka 10 minuter. Låt jäsa under bakduk 30–40 minuter.
3 Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 20 eller 40 bitar och rulla till släta bullar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
4 Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
5 Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Grädda i ugnen 7–10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.
6 Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta den skållade mandeln lätt 10–15 minuter i ugnen. Den skall bara få lite färg. Låt svalna och hacka den ganska grovt.
7 Skär toppen av bullarna och gröp ur lite inkråm ur varje. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken.
8 Riv ner mandelmassan och arbeta till en slät smidig massa. Vänd till sist ner mandeln.
9 Lägg samman semlorna: spritsa i fyllningen och spritsa grädden på så den
täcker snittet och mandelfyllningen. Toppa med hatten och pudra florsocker över.
Besök Casumo.com för att skapa ett konto!
Regler och villkor gäller | 18+ | GambleAware | Spela ansvarsfullt, för rådgivning besök stodlinjen.se.